Pieter Bosma

De Grote Hoeve

Medio 2016 kwam Bosma wederom in opspraak. Sinds enige jaren exploiteerde hij samen met zijn vrouw en trawant Riet Nieuwland (Marie Marianne Dorothy Nieuwland, Den Haag, 5 januari 1960) een horeca boerderij in de Haagse Beemden. Volgens hun eigen twitteraccount:

Koffie en theeschenkerij wij organiseren ook barbecues,high tea’s,bruiloften,feesten en vergaderingen

Zoals alle projecten van Bosma kon ook dit niet zonder kleerscheuren aflopen. Wegens wanbetaling werd de boerderij ontruimd. Een drama voor de gasten die een trouwfeest geboekt hadden.

Bosma en Nieuwland, niet in hun eerste leugentje gestikt, lieten de gasten weten:

Met pijn in ons hart moeten wij jullie mededelen dat wij door het onverwachte faillissement van onze zakenpartner, per direct ons pand hebben moeten verlaten. Wij proberen zorg te dragen voor een alternatief en weten dit de komende dagen. Het spijt ons niet anders te kunnen berichten.

Het zal niet verbazen dat die zakenpartner uitsluitend aan de fantasie van Bosma cum suis ontsproten was. De aanbetalingen hielden Bosma en Nieuwland in eigen zak.

TV programma Radar weidde er een aflevering aan. Een van de reacties van de gedupeerden:

Om de datum vast te leggen hebben wij vorig jaar een behoorlijke aanbetaling gedaan, echter weigert de eigenaresse deze aanbetaling nu terug te storten. Ik krijg nu ook geen reactie meer van haar, telefoon wordt niet opgenomen en mail wordt niet beantwoord. 
Volgens het regionale weekkrantje “Haagse Beemden Nieuws” weet ik dat het gaat om 48 gedupeerde stellen. Ik ben dan ook op zoek naar meerdere gedupeerden om te kijken wat we gezamenlijk kunnen ondernemen tegen de eigenaren van de Grote Hoeve uit Breda.